От х:

Днес в x:

28 младежи от четири държави на чеверме по проект

    Проектът „Erasmus+” на Младежки център Хасково, който стартира днес, има за цел да обогати културата на 28 младежи от четири държави - Полша, Словакия, Италия и България. Темата на проекта е европейските ценностти от легенди оживяват.

    В продължение на 10 дни те ще разказват легендите и митовете на своите страни, за поуките от тях. Как можем ние, сблъсквайки се и поучавайки се от тези легенди и от опита на дедите ни, да направим нашето настояще по-добро, обясни Нели Арнаудова – ръководител на проекта, която е и ръководител на школата по етнография. Избрахме си партньорите сред много кандидати и се надяваме да работим добре с тях, допълни тя.

    Младежите ще опознаят своите традиции и ценности чрез различни ролеви игри, беседи, дискусии, уъркшопове, посещение на различни митични места, среща със специалисти, както и чрез работа в групи. Искаме по този начин да покажем, че въпреки различията в културите, все пак ние имаме еднакви човешки и европейски ценности, заяви още Нели Арнаудова.

    Днес ръководителите на проекта бяха предвидили уъркшоп и разходка из Хасково. В следващите дни различните групи ще представят легендите на своите народи под формата на етнотеатър. Предвидено е посещение на Александровската гробница, на Стария Пловдив, гала вечери с песни и танци за своя народ. Включено е и отбелязването на празника Гергьовден с чеверме на аязмото в Тракиец. Така, забавлявайки, се всички да научим повече за себе си, за народите и културата.

    Продължителността на целия проект е 3 месеца.

    Ива Иванова 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини