От х:

Днес в x:

БЧК раздава храни на отрязани от помощи за отопление

Социално слаби, на които им е била отказана целева помощ за отопление, ще имат друг шанс за подпомагане – храни от БЧК. Това са три групи, които са се разминали на косъм с отпускането на помощи за топло. Новите ползватели на програмата са определени от областната дирекция „Социално подпомагане“. Това са лица и семейства с постановени откази от подпомагане за отопление за 2014-2015 г., поради средно месечен доход, надвишаващ определения праг с 1-2 лв. Такъв шанс ще имат и безработни без необходимата регистрация в Бюрото по труда. Третата група са с отказ за помощ за отопление заради сделки с недвижими имоти – прехвърляне на имот срещу заплащане, задължение за издръжка или дарение през последните 5 г.

Раздаването на продуктите ще стартира в началото на другата седмица от 9 до 14 часа и ще приключи на 27 май, съобщи Минка Мечеринкова – директор на БЧК. В Хасково е предвиден само един пункт за раздаване на помощи – Здравния център /бившата баня/ срещу АГО.

Съобщения за раздаването на помощи ще бъдат поставени в Пощите, в дирекция „Социално подпомагане“, в някои квартални клубове и в по-големи хранителни магазини, където има голям поток от възрастни хора.

Шанс за такава помощ ще получат 1102 души от областта. В Хасково те са 242 души. Те ще получат 5 кг брашно, 3 кг спагети, две кутии компот, 1 кг конфитюр, 3 кг леща и локум.

Ива Иванова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини