От х:

Днес в x:

Царската гимназия в Хасково шампион в горските състезания

    Хасковската професионална гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” разби конкуренцията в изтощителните състезания по горски многобой в Кенана и безапелационно завоюва първото място в комплексното отборно класиране. За това се похвалиха днес от ръководството на Царската гимназия, както я наричат понякога заради името й.

    Така хасковските гимназисти оставиха зад себе си конкуренцията от региони, в които дърводобивът и дървопреработването са традиционен поминък. Втори на многобоя се класираха учениците от Велинград, трети – от Чепеларе, четвърти – от Банско.

    Състезанията по горски многобой се провеждат за 8 поредна година, а ПГДС “Цар Иван Асен II” ги печели за четвърти път. За разлика от други години обаче сега възпитаниците на гимназията бяха безапелационни победители – спечелиха първите мества във всички отделни дисциплини, с изключение на стрелбата, където отстъпили приза “от джентълменство”.

    Абсолютен шампион в отделните дисциплини и първенец в комплексното индивидуално класиране стана единадесетокласникът Дейвид Петков. Хасан Юсуф пък бе шампион в риболова. Седем бяха дисциплините, в които се състезаваха 27 ученици от специализирани горски гимназии.

    Участниците бяха от Банско, Берковица, Варна, Велинград, Чепеларе, Чомаковци, Мъглиж.

    Медалистите от хасковската гимназия получават правото да се запишат без изпит във всички специалности в Лесотехническия, без ландшафтна архитектура, за която има изпит по рисуване, обясниха от гимназията.

    За шампионите днес в директорския кабинет бе приготвена огромна торта.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини