От х:

Днес в x:

МВР-министърът инспектира строителството на Тристранния контактен център

    Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова инспектира днес строителните работи по Тристранния контактен център на пункта Капитан Андреево.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев запозна Бъчварова с работата на място. Те бяха придружени по границата с Турция още от

    заместник-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, генералният консул на България в Одрин Васил Вълчев, ст.комисар Стоян Иванов- заместник-директор на ГД"Гранична полиция".

    Тристранният контактен център между България, Гърция и Турция ще струва близо 400 000 лева. Областна администрация Хасково е разплатила през 2015 година близо половината.

    Той се финансира в рамките на Плана за действие за изпълнение на неотложни мерки във връзка с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

    Целта е да се осигури оптимална функционалност на представителите на трите държави.

    Посещението на Капитан Андреево на министър Бъчварова съвпадна с гласуваното днес решение на Министерски съвет за разходване на предвидените в централния бюджет 3 млн. лв. за изпълнение на проекти, свързани с присъединяването на България към Шенгенското пространство.

    Средствата се предоставят по бюджетите на МВР и на Областната администрация на Хасково за довършване изграждането на тристранен контактен център между България, Гърция и Турция на ГКПП „Капитан Андреево“. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини