От х:

Днес в x:

Старото летище на Малево на тезгяха, инвеститор прави кравеферма

    Правителството даде съгласието си министърът на отбраната да извърши продажба на осем имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия, чиито данъчни оценки надхвърлят 500 000 лв.

    Сред осемте имота, повечето от които са в региона на Варна, има и един, който се намира в Хасковска област. На тезгяха ще бъде изваден терен в с. Малево с площ 263 688 кв. м и данъчна оценка 506 281 лв.

    Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му. Първоначалната цена ще бъде определена като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10 на сто и се прибави балансовата стойност на съоръженията, които са част от тях и не подлежат на данъчно деклариране, също увеличена с 10 %.

    Още преди няколко месеца депутата от Хасково Делян Добрев обяви, че инвеститор от арабските страни проявява сериозен интерес към бившото летище край село Малево. Именно то е обявено за продан сега.

    Според запознати, става въпрос за огромна инвестиция, която ще е за построяването на кравеферма за 5 000 глави добитък  и млекопреработвателно предприятие. Инвестицията ще включва и изграждането на съоръжение за производството на собствен ток.

    Според наши източници, в момента друг голям инвеститор оглежда имоти на отсрещния на летището край на селото за строеж на маслобойна.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини