От х:

Днес в x:

Носят нелегално красиви сребърни накити в тайници на BMW

Близо 2,4 килограма красиви сребърни накити откриха в тайници на лек автомобил BMW митническите служители на митнически пункт Капитан Андреево

Колата с румънска регистрация е влизала в България от Турция. Шофьорът на автомобила е заявил пред българските митнически служители, че не внася стоки, валута или валутни ценности за деклариране.

При извършената щателна митническа проверка на автомобила обаче се оказало, че лъже.

От пригодени за тайници фабрични кухини по купето на колата, както и в личния багаж на шофьора контрольорите на границата започнали да вадят пакетите с 828 изделия от бял метал. В денковете имало пръстени, обеци, гривни, колиета.

Извършената експертиза е установила, че иззетите накити са от сребро с високата проба 925.

Контрабандните сребърни изделия са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. Срещу шофьора на колата- румънски гражданин с инициали I. J.е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците.

Пет опита за контрабанден внос на изделия от злато и сребро разкриха митническите служители на МП "Капитан Андреево" през последните дни при проверки на влизащи в страната от Турция леки автомобили. Задържани са 723,5 грама недекларирани златни изделия и 2 313 грама сребро. Нарушителите са четирима български и един чуждестранен гражданин.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини