От х:

Днес в x:

„Галената Богданка” –старата приказка с нов прочит в детската градина

Изображение 1 от 16

    „ Приказка модерна артистично ви разказахме. Много грешки хумористично ви показахме, разбрахте ли поуката сега?!” Така завършва музикалната пиеса „ Галената Богданка”, с която децата от 3-та Б група на ОДЗ „Звънче” №2  в Хасково поздравиха близките си за Великден. Тази добре позната на всички ни история за красивата, но мързелива Богданка, с поучителната фраза: Който не работи, не трябва да яде!, 5-годишните представиха в линията на националните традиции- облечени в народни носии, сред битови предмети от старо време, но в съвременен вариант-с думи и фрази,  които употребяваме в ежедневието си днес.

     Новият прочит беше забавен, а положеният труд от децата под ръководството на техните преподаватели Ивелина Христова и Хатидже Хасан, с помощта на музикалния ръководител Диди Ганева-огромен.  

    Прозвучаха освен народни песни, и хитове на Лили Иванова, Богдана Карадочева, и още любими песни от съвремието, чиито текстове обаче бяха вплетени в цялостното звучене на историята. Това умело съчетание на драматургията, която е работа на учителките в групата, донесе много настроение и у самите деца, а с намигване –и към родителите, които се смяха от сърце.

    В крайна сметка положеният страхотен труд от децата и педагозите беше възнаграден с бурни овации. А постановката е абсолютно доказателство за креативността, която се проява в стремежа за съвременно обучение в  ОДЗ „Звънче” № 22, както и за това-колко мотивиращ може да бъде учителят за своите възпитаници, дори и  когато става въпрос за изпълнението на сложна като тази музикална пиеса. И в крайна сметка вече всички знаят, че мързелът не води до нищо добро, а трудът  е стимулиращ.

    И за положения труд, и  защото е празник децата освен усмивки, като награда получиха и много лакомства.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини