От х:

Днес в x:

Вдъхновяващите личности притежават тези 12 качества

Има личности, които са харесвани и уважавани от всички, а дори не полагат усилия за това. Те притежават страхотна харизма и вдъхновяват околните. Още преди десетилетия Наполеон Хил, автор на изключително популярната книга "Мисли и забогатявай", описва този тип хора. Според него те притежават няколко отличителни качества. 

1. Те създават позитивна психологическа нагласа и зареждат с нея и околните. Въпреки че е по-лесно да бъдеш циник и песимист, позитивното отношение към нещата изключително помага за постигането на успех и добра репутация.

2. Те разговарят с уважителен и дружелюбен тон. Такива хора винаги са убедени в това, което говорят. Затова и речта им е спокойна и осъзната, което й придава приятно звучене.

3. Те внимателно изслушват своите събеседници. Общуването с високомерен поучителен тон е отличен начин да удовлетвориш собственото си его, но не и да се харесаш на събеседника си и да установиш добри отношения.

4. Те умеят да запазят самообладание във всяка ситуация. Твърде емоционалната реакция – както позитивната, така и негативната, може да създаде неприятно впечатление. Помнете, че често мълчанието е много по-ефективен носител на информация за събеседника отколкото заредените с негативна емоция думи.

5. Те са спокойни. Уместността на думите и постъпките е едно от най-важните качества, които хората харесват и заради които уважават някого.

6. Те са открити и непревзети. Хората, затворени за нови идеи и поддържащи отношения изключително с единомишленици, пропускат много шансове по пътя на своето личностно и професионално израстване.

7. Те знаят, че съвсем не е задължително да изказват на глас всички свои мисли. Тези хора знаят, че не бива да обиждат другите изразявайки мислите си, дори и те да са верни.

8. Те не обичат да протакат нещата. Бавенето най-често е показател, че се боите да действате. Което на свой ред е показател за недостатъчна ефективност.

9. Те свършват минимум една добра постъпка всеки ден. Помагат на другите просто така, без да очакват нещо в замяна.

10. Те не се оплакват от неуспехите, а извличат от тях поука. Хората се възхищават на тези, които умеят с достойнство да приемат и преживеят провалите. Успешните хора благодарят на съдбата за всяка порция житейска мъдрост, която много често идва точно с неуспеха.

11. Те се обръщат към своя събеседник така сякаш той е най-важният човек на света. Те използват общуването като начин да опознаят човека срещу себе си - дават му възможност да говори и го слушат внимателно.

12. Те умеят искрено, без ласкателство да похвалят другите. Те не пропускат възможност да го направят, но само когато това е наистина заслужено.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини