От х:

Днес в x:

Хасковските деца украсиха Великденско площада пред общината

    Десетки деца от рисувателните школи в града и такива, които днес в ранния следобед бяха на разходка в центъра на града, изработи Великденската украса, която ще краси в празничните дни площад “Общински“.

    Традиционните символични фигурки за Великден-заек, пиле и, разбира се, писаните Великденски яйца, са вече в цвят. Те са изрисувани от възпитаниците на школата по рисуване към Младежкия център “ Арт тайм“ с ръководител Камелия Кехайова и от „Колорит“ при читалище „Заря“ с ръководител Веселина Делчева. Има и две декупажни яйца, изработени от художниците Татяна Форева и Злати Гочев.

    Червеното яйце обаче изписаха децата от града, които в този момент се намираха наоколо.

    А през това време областният управител на Хасково Станислав Дечев и заместникът му Валентин Ангелов избраха декоративна украса за кабинетите си от Великденския благотворителен базар. Така те подпомогнаха каузата на Младежки център Хасково за събиране на средства за лечение на 33-годишния Ивайло Панев. Самоукият творец изработва мини-модели на традиционни български къщи и въпреки заболяването си успява да впечатли ценителите на изкуството. „ С отворено сърце се включвам в тази благородна инициатива, защото вярвам, че талантът може да победи всяка неволя, особено когато е подкрепен от добрите хора от цялата област“, каза областният управител на Хасково Станислав Дечев. 

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини