От х:

Днес в x:

Обявяват конкурс за ново ръководство на Центъра за градска мобилност

Столичният общински съвет ще обяви конкурс за ново ръководство на Центъра за градска мобилност.

До това се стигна, след като сегашната управа подаде оставка по настояване на кмета Йорданка Фандъкова заради скандал с обществена поръчка за подмяна на спирки в столицата.

На днешното заседание на местния парламент опозицията ще внесе искане за отмяна на решението на общинския съвет за увеличение на цената на билета за градския транспорт.

В началото на сесията Фандъкова ще информира общинарите за предприетите мерки за опазване на обществения ред, сигурността и здравето на гражданите на територията на Столичната община.

След оставките в Столична община - първо на зам.кметът по транспорта Любомир Христов, а впоследствие на цялото ръководство на Центъра за градска мобилност, предстои да бъде обявен конкурс за ново управление на дружеството.

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков поясни, че в момента тече проверка в целия Център за градска мобилност. "В резултат на това ние взехме решение да обявим конкурс за ново ръководство. Ако резултатите от проверките докажат наличието на някакви нарушения, тогава отговорност ще понесат конкретни хора, които седят зад тези решения", уточни той.

И БСП - София настояват Сметната палата да извърши проверка в дружеството. Лидерът на градските социалисти Калоян Паргов коментира: "Призовахме премиера миналата седмица да предложи на управляващото мнозинство Сметната палата да влезе в Центъра за градска мобилност, защото всякакви вътрешни проверки, които текат от месеци, не биха били толкова миродавни".

Междувременно общински съветници от БСП, Коалиция "Сердика" и част от Реформаторския блок се обявиха против решението на общинския съвет столичани да плащат 1.60 лева за билетче.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини