От х:

Днес в x:

Окръжна прокуратура иска постоянен арест за убийците на дядо Динко от Свирково

Окръжна прокуратура-Хасково внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо петимата тийнейджъри, арестувани за убийството на 72-годишният дядо Динко от село Свирково.

Четиримата 16-годишни младежи и две години по-големият от тях четвърти участник в зверството привлечени като обвиняеми за извършен грабеж с причиняване на тежка телесна повреда, от която е последвала смърт.

На 20 април петимата обвиняеми отишли в къщата на 72-годишен мъж в симеоновградското село Свирково.

Двама от младежите станали пред дома на пенсионера, за да сигнализират за външни хора, а останалите трима влезли в двора и после в къщата.

Те пребили възрастният мъж в съня му. Той спял в стаята си, когато единият от нападателите му го ударил с дървена греда в главата, след което излязъл и с останалите отишли до прозореца, за да проследят реакциите на пострадалия, след като се събуди.

Когато установили, че той вече не спи, младежите отново влезли в стаята му и започнали да хвърлят по него дървени плоскости, откъртени от близкия навес. Дядото излязъл на двора, за да се защитава от нападателите, които през това време нахлули отново в стаята и започнали да ровят. В крайна сметка открили портфейла му, от който взели 120 лева и си тръгнали.

На следващия ден 72-годишният мъж е намерен проснат от съсед в двора на дома си. Дядото бил починал от травмите в областта на главата.

По делото е установено, че на 16 април обвиняемите успели да отнемат още 390 лева от дядото.

От събраните до момента доказателства по досъдебното производство – протоколи за оглед на местопроизшествие и на веществени доказателства, разпити на свидетели и на обвиняемите, протоколи за доброволно предаване, може да се направи обосновано предположение, че петимата са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение, коментират от прокуратурата.

Според Окръжна прокуратура-Хасково случаят е изключителен, с оглед тежестта и начина на извършване на деянието.

Окръжен съд-Хасково ще заседава днес по искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите. 

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини