От х:

Днес в x:

КНСБ във ВиК -Димитровград: Против сме присъединяването към Асоциация Хасково!

    Синдикалната структура на КНСБ във ВиК-Димитровград разпрати писмо до медиите днес, в което посочва своето становище по повод предстоящите реформи в сектора.

    "Против сме присъединяването на Община Димитровград към Асоциация Хасково, защото ВиК -Димитровград ще прекрати дейност. Не е ясна съдбата на 151 работници и служители. При реформи винаги има сътресения, които водят до влошаване качеството на услугата, което ще рефлектира върху жителите на Общината", се казва в становището на КНСБ.

    От там допълват и факта, че не е ясно каква ще бъде цената на водата. Дали тя ще стане 3 лв. на кубик за жителите на Димитровград, тъй като според Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационни услуги цената трябва да е еднаква на територията на цялата Асоциация.

    През миналата година ВиК -Димитровград е приключило с 82 000 лв. на печалба, като са направени инвестиции за 74 000 лв. Платени са 114 000 лв. такса водоползване на Министреството на околната среда, пишат още синдикатите.

    Повдигат и въпроса за това, че не е ясно как ще стане изваждането на дълготрайните активи от балансите на ВиК дружествата и след това признаването им в счетоводните баланси като имуществени права.

    Според КНСБ, съществува възможност тукашното водно дружество да работи самостоятелно, тъй като е учредена вече Асоциация по ВиК-Димитровград.

    Припомняме, че на предстоящата в четвъртък сесия на ОбС-Димитровград ще се разглежда докладна, свързана с присъединяването на ВиК към Асоциация Хасково. Преди дни срещу предложението се обявиха от сесийната група на БСП.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини