От х:

Днес в x:

Хасковски ученици с медали за иновации от Панорамата на професионалното образование

    Учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство в Хасково „Цар Асен II” за пореден път доказаха ,че са сред най- идейните и добрите в своята сфера сред връстниците си.

    На провелата се през почивните дни в Пловдив Панорама на професионалното образование отборът на гимназията спечели второ място. Отличията им са в категорията „Стилни мебели и дърворезба“ за представения комплект мебели от масивна дървесина-маси, етажерка и стол. Композицията е изключително модерна и олекотена. Хасковските гимназисти са били в съревнование с още осем отбора.

    Тримата представители на професионалната хасковска гимназия от специалността „Мебелно производство“ : десетокласниците Георги Колев и Юзлем Азиз и единадесетокласникът Пламен Мавров завоюваха и индивидуални отличия. Пламен спечели първо място в категорията за презентиране на изделията, а за трета поредна година гимназията заема 1-во място за най-оригинален и нестандартен проект. Всички те са работили през пролетната ваканция в училищните работилници, за да достигнат формите на представените на изложението си работи. В основата на идеите за дизайна е Диана Димитрова, заместник-директор по производствената част.

    Показаното от хасковлии е впечатлило в Пловдив с иновативни си форми, а в същото време и със стил. „Определено е дизайнът, това , което грабна журито. Дори много от колегите признаха, че виждайки изработения предмет, още преди да видят табелата на автора, разпознават, че е наше дело. Опитваме се тук в учебния процес да учим нашите ученици да прилагат новите технологии, както е и в случай с показаните в Пловдив предмети. Те за изработени от бук, а повърхностната им обработка е с растителни масла.“, разказа Диана Димитрова.

    И тримата от отбора от Хасково смятат да останат да учат в България, засега плановете им са свързани с продължение на наученото в средното образование.

    От Панорамата в Пловдив признание идва и за директора на ПГДС в Хасково Александър Батимов- плакет за принос в професионалното образование.

     М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини