От х:

Днес в x:

16-годишният спасител: Всичките големи мъже стояха отстрани и пушеха

Всичките големи мъже стоят отстрани и пушат цигари. Така образно и точно 16-годишният Ивайло Томанов, който спаси в петък тираджията, блъснал се в бензиностанция, описа ситуацията, за щастие, разминала се без жертви.

След като чул гърмежите Ивайло разказа пред камерата на bTV, че веднага тръгнал към обекта. Срещнал служителки на бензиностанцията. „Питах ги хора има ли там. „Има един човек, ама ти недей да отиваш!” – как така няма да отивам, ще го оставите да умре?! Всичките големи мъже стоят отстрани и пушат цигари...”, разказа Ивайло.

Според него шофьорът е заспал преди удара: „Свалих си тениската, вързах си я на лицето и газ към тира. Отворих вратата и викам – „Човек, ти гориш!”. Той се сепна и вика – „Къде съм?!”. Целият беше в кръв в лицето, човекът даже не знаеше че е катастрофирал”.

Междувременно, Ивайло казал на майка си да се качва на колата и да се отдалечи от района. Все още обаче имало хора в района на горящата бензиностанция, които не осъзнавали опасността: „Хора, на вас май ви се умира – ще гръмнат тия колонки, ще стане ад!”.

На въпрос дали не го е било страх Ивайло отговори: "За какво да ме е страх? Какво може да стане – или ще помогна на човека да излезе, или ще умрем и двамата."

Факти.бг припомня, че тежкотоварен камион се  вряза в бензиноколонка на 123-ия км на магистралата, при изхода за село Царацово. Избухнаха огромни пламъци., а бензиностанцията изгоря. Нямаше жертви, огнеборците се намесиха навреме, а хората в района бяха евакуирани.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини