От х:

Днес в x:

ОбС Хасково реши: Побратимяваме се с италианския град Бари

    Общинският съвет в Хасково днес одобри без нито един глас против извънредната докладна записка от кмета Добри Беливанов за побратимяване с италианския град Бари.

    Предложението за това е дошло от кмета на Бари и от президента на Асоциация Институт за търговия България-Апули, а целта е партньорство в областта на културата, туризма, спорта, сътрудничество между училищата и предприемачите.

    Бари е пристанищен град с над 300 000 жители, административен център на регион Пулия. Пристанището му е сред най-важните за Италия. Бари е вторият по значение икономически център на Южна Италия след Неапол. В основата на икономиката на града са търговията, транспортът и туризмът. Регион Пулия пък е най-големият производител на зехтин и вино в Италия.

    Община Хасково е побратимена досега с осем града в чужбина – Лестър, Великобритания, Одрин, Турция, Шатура, Русия, Енгера, Испания, Визеу, Португалия, Виена-Вийден, Австрия и Шатийон-сюр-Ендр, Франция.

    Според кмета Добри Беливанов побратимяването с италианския Бари ще допринесе за установяване на трайни приятелски връзки в областта на туризма, спорта, културата, икономиката между двете общини, а на по-късен етап и до бъдещо партньорство за кандидатстване по европейски проекти.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини