От х:

Днес в x:

Канят кърджалийци на концерт „И всичко пак е вечно…”

По традиция всяка пролет възпитателите - ръководители на клубовете по интереси „Прометей”, „Танци” и „Родопа пее” в Комплекс ученически общежития „Родопи” – гр. Кърджали организират тематичен концерт. Тази година, за участие в концерта „И всичко пак е вечно…”, е отправена покана към всички колеги, талантливи ученици, ръководители на групи и клубове по интереси от самостоятелните ученически общежития в Република България.
Идеята е да стимулираме и мотивираме учениците да развиват своите дарби и да се изявяват публично; да създадем условия за установяване на приятелски взаимоотношения между учениците от различни краища на страната; да обменим опит и осъществим съвместна възпитателна дейност.
В концерта ще вземат участие ученици от Обединено общежитие за средношколци „Младост” – гр. Силистра, Обединени ученически общежития – гр. Хасково и Общежитие за средношколци – гр. Разград. Очакваме гости и от Шумен, Ловеч и Варна.
Управителният съвет на Сдружението на директорите на самостоятелни ученически общежития в Република България подкрепи инициативата и се ангажира да постави пред МОН въпроса за допълване на Единния разходен стандарт за извънкласни дейности и за поддръжка и обновяване на материалната база в зависимост от броя на учениците, както е при училищата, както и за включването на самостоятелните ученически общежития като бенефициенти по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.” в приоритетна ос 3 - Образователна среда за активно социално приобщаване.

Дата на провеждане: 26 и 27 април 2016 г.
Място: гр. Кърджали, Дом на културата
Домакин: Комплекс ученически общежития „Родопи” - гр. Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини