От х:

Днес в x:

Връчиха наградите от конкурса за 140 години от Априлското въстание

    Днес бяха връчени наградите от ученическия конкурс, посветен на 140-годишнината от Априлското въстание, организиран от Регионален исторически музей „Стою Шишков”– Смолян, със съдействието на Регионален инспекторат по образование. В него по регламент имаха право да участват всички учебни заведения на територията на област Смолян. В двата панела -Мултимедиен проект на тема: „Априлско въстание 1876“ и есе на тема: „Личности от Априлското въстание“, участваха младежи от цялата област. 14 проекта бяха представени в раздела мултимедиен проект, а с есета се включиха със свои творби 19 младежи от различни учебни заведения.
    В конкурса за есе се получиха творби и от Природоматематическа гимназия „Яне Сандански" – Гоце Делчев и Университета за национално и световно стопанство- София, които според регламента не участваха в класацията, но авторите им получиха грамоти за участие.

    В конкурса за мултимедиен проект журито присъди следните награди:
    Трета награда на Боряна Бурдева от СОУ „Антим I“ – Златоград
    Второ място получи Антония Трифонова от СОУ „Антим I“ – Златоград
    Първа награда спечели Цветомира Вакува от ПМГ „Васил Левски“ – Смолян

    В надпреварата за есе, освен първите три отличени творби, бяха присъдени и две поощрителни награди- на Михаела Раянова от СОУ „Антим I“ – Златоград и на Радослав Самуилов от СОУ „Христо Ботев“ – село Чепинци, община Рудозем.
    Трета награда на Кузман Кумчев от ОУ „Иван Вазов“ – Смолян
    Втора награда на Ива Арнаудова от СОУ „Отец Паисий“ – Мадан
    Първа награда на Теодора Иванова от СОУ „Антим I“ – Златоград

    Идеята на конкурса беше да се даде възможност на младите хора да изразят отношение към отбелязване годишнината от Априлското въстание и да се стимулира творческото им мислене и изява, представяйки своята гледна точка за значението на събитието в националната ни история.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини