От х:

Днес в x:

Нихат Кабил оглави ДПС в София

Министърът на земеделието в правителствата на Симеон Сакскобургготски и на Сергей Станишев - Нихат Кабил, беше избран за председател на организацията на ДПС в София, съобщиха от партийния пресцентър.

Столичната структура на ДПС е една от малките и за първи път се оглавява от партиен функционер, който е бил в централното тясно партийно ръководство. Въпреки амбициите на предишния председател Андрей Георгиев да спечели места на ДПС в общинския съвет, партията остана с по-малко гласове от спечелените на парламентарните избори през 2014 г.

Нихат Кабил е роден в село Подайва, Разградско и политическата му кариера започва през 2001 г., когато е назначен за заместник-министър на земеделието в кабинета "Сакскобургготски", а в края на мандата стана и министър. Докато беше активно в политиката, Кабил се смяташе за част от лобито на тогавашния зам.-председател на ДПС Емел Етем.

Конференцията на ДПС в София-град е била открита от един от основателите й - Шефкет Фейзулов, информират от партийния пресцентър. В работа на форума участвали бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева, бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, младежкият областен председател Едиз Сейдов.

Гости на конференцията бяха съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Мустафа Занков зам.- председател на ДПС в периода 1990-1996 год., бившият депутат Петя Раева, областният председател на ДПС в Перник Боряна Методиева, бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, който беше и водач на една от софийските листи на парламентарния вот през 2014 г.

На конференцията присъстваха 93 делегата от 99 по списъчен състав.

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ припомнил пред делагатите основните ценности на либерализма - свобода, отговорност и толерантност. "Ние четем свободата и толерантността като единство на различията, съжителство на различията. Избрахме пътя на съвместното съжителство, пътя на демокрацията, на политическото представителство. Ние имаме какво да дадем на Европа и това е българския етнически модел", заяви Карадайъ, цитиран от пресцентъра на ДПС.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини