От х:

Днес в x:

ДПС-София с амбиции да покрие всички 24 района на столицата

Столичното ДПС си поставя за цел да покрие всички 24 района на столицата със свои структури. ДПС София-град се събира, за да проведе VI-тата си отчетно-изборна областна конференция в НДК.

„Едно от най-важните решения, които ще вземем, е да преминем къмукрепване на всичките структури и създаване на структури там, където нямаме, за да имаме покритие във всички 24 района на София-град“, коментира пред News.bg временно изпълняващият длъжността председател на областния съвет на ДПС-София град Нихат Кабил.

Втората им задача е през следващия 3-годишен период, до следващата отчетно-изборна конференция, организацията да премине в готовност за провеждане на избори в организационно-технически и в политически план. „Целта ни е на следващите местни избори ДПС да заеме своето подобаващо място в органа за управление на най-голямата община в страната – Столична община, и там да реализираме минимум 1, а и повече съветници“, подчерта Кабил.

Като столична организация на третата по големина политическа сила, ДПС-София си поставя за цел да се превърне в лице на партията. Чрез най-различни мероприятия от организационен и политически характер столичното ДПС се амбицира да заеме достойно присъствие в публичното пространство както в столицата, така и в страната.

Утре политическите събития в НДК продължават с учредяването на новата партия на доскорошния лидер на ДПС Лютви Местан – партия ДОСТ. 

„Имаме информация, че от съседна Турция ще дойдат организирано много техни поддръжници“, коментира Кабил. Председателят на областния съвет на ДПС-София град подчерта, че това е шести проект, който се създава с идея да се разцепи ДПС и всеки следващ проект много го „блазнят“ стабилните изборни резултати, които се получават от етническите малцинства в страната.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини