От х:

Днес в x:

Настоящото управление няма друга алтернатива, смята Красимир Каракачанов

Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов смята, че настоящото управление няма друга алтернатива в момента.

"Какво биха променили едни предсрочни избори в момента? Горе-долу същата конфигурация, може би една-две от партиите няма да влязат в Народното събрание", каза той в предаването "Седмицата" на Дарик.

На въпрос дали ще се преразглежда подкрепата на правителството на предстоящия конгрес на ВМРО и ще се преподпише ли споразумението с ГЕРБ, Каракачанов посочи, че трябва да се предоговорят нещата и най-вече механизмът, по който се вземат решения. "Няма такъв механизъм и нещата са малко на самотек", коментира той.

В програмата на правителството, която ВМРО подкрепя, са заложени шест-седем заложени от партията приоритета и те са приети, но няма механизъм, по който приоритети се подреждат.

Миналата година от Патриотичния фронт изредиха седем искания и поставиха ултиматум на кабинета те да бъдат изпълнени до 1 юли 2015-а. "Тези точки бяха битовата престъпност, изграждане на оградата по границата - започваш да правиш нещо, след което спираш. Не мога да разбера тази логика", каза Каракачанов. Сред тях бяха и законови промени, които по думите на лидера на ВМРО са минали на първо четене до средата на миналата година и оттогава отлежават.

"Една такава тактика - тупане на топката, залъгване, която честно казано е леко обидна, да не кажа, че и глупава, защото какво печелиш от това? От това, че не решаваш проблема с битовата престъпност, кой печели? И какво като ние сме го поискали, а ти не си го направил? Ще се надхитряваме ли", попита Каракачанов.

На въпрос дали ще стане кандидат за президент на ВМРО, структури на която издигат номинацията му, Каракачанов посочи: "Искам държавният глава да бъде достоен човек, да бъде балансьор в политическия живот, а не да прави едностранни или неадекватни ходове, както се случва за съжаление пет години. Другото, което искам, е Патриотичният фронт и всички национални патриотични сили в България да имат общ кандидат. И тук вече е големият разговор дали това ще се случи. Възприемам това, че моите колеги в някои от структурите от ВМРО са ме номинирали само като сигнал към останалите партии в патриотичното пространство за разговор по темата, защото той закъснява за съжаление", каза Каракачанов.

Той посочи, че за него е по-важно на президентския вот Патриотичният фронт като минимум, а максимум повече национални патриотични организации да имат обща кандидатура, "за да заявят алтернатива за българското общество".

Каракачанов сподели, че неговата кандидатура е на масата, но в никакъв случай не казва, че това е задължителната кандидатура.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини