От х:

Днес в x:

Иво Димов: При всички случаи ще има увеличение на цената на водата!

Плюсове и минуси има присъединяването на Димитровград към ВиК Асоциацията„ коментира пред жулналисти днес кметът Иво Димов. Според него, при всички случаи предстои увеличение на цената на кубик вода в годините напред.

"Знаете че в момента цената е много по-ниска, отколкото трябва да бъде.Това не е предпоставка ние да се отказваме. По скоро трябва да преценим дали ще имаме възможности за финансиране и решававане на натрупани в годините проблеми със средства от 2 000 000 лв. по ОП "Околна среда", заяви още градоначалникът.

Припомни, че в нашата община има населени места, в които водата е със завишено съдържание на манган, има недостиг на вода, има крещяща нужда от подмяна на ВиК мрежата. Спомена и за вероятността нито една община в Хасковска област да не получи европейски ресурс, ако не се присъединим към Асоциацията.

"Решението за преминаване към ВиК Асоциацията трябва да се вземе Общинския съвет и то след стойностен дебат. Това което се тиражира,  че ВиК ще бъде закрито и ще има 200 души безработни, са глупости. Никой няма да го закрие, а ще бъде трансформирано по съответния ред на Търговския закон", заяви още Иво Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини