От х:

Днес в x:

Мигрантите в Белгия ще влизат само срещу "клетва"

Мигранти от страни извън ЕС, желаещи да живеят в Белгия, ще трябва да пописват декларация, че приемат местните ценности или молбата им за пребиваване ще бъде отхвърлена, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен източник.

Очаква се парламентът да приеме предложението за "декларация на новопристигащите" през следващите няколко месеца според говорител на държавния секретар за миграцията Тео Франкен, изготвил плана.

Лицата, желаещи да се пребивават в Белгия повече от три месеца, ще трябва да подписват декларацията, която включва и обещание да предотвратяват и докладват за всякакви опити за терористични актове. Декларациията няма да се прилага спрямо кандидати за убежище и студенти.

Много хора идват от страни с други ценности, каза говорителят Лоран Мутамбаи за фондация Томсън-Ройтерс по телефона от Брюксел. Ако те искат да изградят живота си тук в Европа, няма проблем, но ще трябва да подпишат тази декларация, че премат нашите ценности. На тези, за които се прецени, че не се интегрират достатъчно, няма да бъде позволено да останат в страната, добави той.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини