От х:

Днес в x:

Арестуваха шефа на предизборния щаб на Тръмп

Ръководителят на предизборния щаб на кандидата за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп е арестуван във Флорида, предаде БТА.

Срещу 42-годишният Кори Левандовски е повдигнато обвинение в леко физическо малтретиране, сочат данни на полицията в град Джупитър (Флорида), цитирани от Ройтерс.

Левандовски, е обвинен, че преднамерено е сграбчил за ръката около лакътя Мишел Фийлдс, репортерка на консервативния новинарски портал "Брайтбарт", против волята й. Това е станало на пресконференция на Тръмп на 8 март и е предизвикало охлузвания.

"Господин Левандовски е напълно невинен - се казва в разпространено от щаба на Тръмп изявление - Той няма да се признава за виновен и ще се яви пред съда. Напълно е уверен, че ще бъде оправдан."

Самият Доналд Тръмп защити вчера шефа на своята кампания, предаде АФП. Той, по-специално, е предупредил, че няма да уволни Левандовски, когото е нарекъл "много почтен мъж".

Милиардерът се е изказал и по повод синините, които репортерката е показала на полицията и чрез снимки в социалните мрежи. "Откъде знаете, че тези ожулвания не са си били там по-рано? - е запитал той няколко журналисти, с които е говорил в самолета си.

Съперниците на милиардера в борбата за номинацията на Републиканската партия не закъсняха да коментират инцидента.

"Това е последица от културата на кампанията на Тръмп", е заявил сенаторът от Тексас Тед Круз, добавяйки, че тази кампания "е основана върху обиди и лични нападки, а сега вече и върху физическо насилие".

На 14 март 28-годишната Фийлдс е подала оставка от Брайтбарт, тъй като смята, че не е била убедително защитена от него. Трима нейни колеги са напуснали в знак на солидарност с нея и недоволни, че сайтът се превръщал в пропагандно средство на Тръмп.

Полицията разпространи нов видеозапис от инцидента. На него ясно се вижда как репортерката върви до Тръмп и после Левандовски я сграбчва за ръката и я дърпа назад.

Видеото според "Вашингтон пост" пряко противоречи на онова, което Тръмп и Левандовски са казвали по-рано за случилото се. Те са твърдели, че шефът на предизборния щаб никога не е докосвал репортерката.

Деянието, в което е обвинен Левандовски, законът в щата Флорида дефинира като преднамерено докосване или удряне на някого против волята му. При първо провинение наказанието е до една година лишаване от свобода или глоба в от 1000 долара.

Митингите на Тръмп в САЩ бяха белязани от кавги и физически стълкновения между протестиращи и негови поддръжници или охранители, припомня Ройтерс.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини