От х:

Днес в x:

ИДИЛ продава нефт по 12 долара за барел

Ислямска държава продава нефт по 12 долара за барел. Документи за това са попаднали в ръцете на кюрдските Отряди за Народна самоотбрана при щурма на град Аш Шаддади в Северна Сирия, които ги предали на кореспонденти на RT, съобщи РИА Новости. 

Пленени при атаката бойци от Турция, Саудитска Арабия и други страни разказали за връзките на ИДИЛ с Турция, твърди агенцията. Град Аш Шаддади е един от центровете за нефтодобив в североизточна Сирия. Журналистите пристигнали там 10 дни след като бойците на ИДИЛ избягали след боевете, като изоставили всичко, в това число и откритите документи. Пленен боец на терористичната групировка, попаднал в плен, свидетелствал, че мнозинството ислямисти пристигат през Турция, като не срещат никакви препятствия по пътя си. Според пленника това става заради общия враг на Турция и ИДИЛ - кюрдските отряди за самоотбрана, от които Анкара иска да се избави с чужда помощ. 

Ако се вяра на откритите документи ИДИЛ продава нефт на цена от 12 до 26 долара за барел. Зареждането идва от нефтените полета Кабиб, Режур, Макхул и Ал Хайер. На 23 януари от Кабиб са продадени 383 барела по 13 долара единият. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини