От х:

Днес в x:

Москва продава на търг комплекса "Камчия"

Департаментът по конкурентна политика на градските власти на Москваобяви търг за продажба на целия почивен комплекс "Камчия", намиращ се на 25 км южно от Варна.

В официалното съобщение се посочва, че първоначалната сума, искана от правителството на руската столица, е 6.05 млрд. рубли (около 66.5 млн. евро по курса от 11 февруари).

Аукционът по продажба на 100% от акциите на Едноличното акционерно дружество СОК "Камчия" е насрочен за 19 април 2016г., а до 12 април се събират оферти.

Съобщението е публикувано в четвъртък малко преди 14 часа българско време, още не присъства на сайта на Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" и не е известно дали Москва ще разпространи информацията и в България.

На 2 февруари президентът Владимир Путин заяви на среща с министри и водещи държавни компании и банкери, че трябва да се затегнат условията за приватизация. Тя трябва да става при изискване купувачите да са само регистрирани в Русия дружества, които не използват кредитиране от руски държавни банки, а сделките не са под пазарната стойност на купувания актив.



"Едрите инвеститори получават възможност да придобият уникалния комплекс "Камчия", разположен върху терен от 31 хектара в България", се казва в началото на съобщението.

В документацята за търга е описано, че това са сгради, обособени като отделно курортно градче за целогодишен туризъм с капацитет за настаняване на до 2000 гости едновременно.

Около 600 стаи за настаняване с обща площ от над 101 000 кв. м са разпределени по хотелския комплекс "Лонгоз", детски здравен лагер "Радуга" и "Черноморский", център за лечение и диагностика "Здравец", вилно селище "Пирин", учебен комплекс с планетариум и др. 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини