От х:

Днес в x:

Изтезаваните старци от Малко Градище живеят като затворници в дома си

Пенсионерите Боню и Мавруда Бончеви от с. Малко Градище, които бяха ограбени и изтезавани с моторна резачка в края на 2014 година, днес живеят като затворници в собствения си дом. Въпреки монтираните системи за защита старците изпитвали страх вследствие на преживения ужас от грабежа. Това заяви днес в съдебната зала дъщерята на малтретираните възрастни хора Ана Бонева. Тя допълни, че когато влязла в дома на родителите си след обира, имала чувството че вижда Баташкото клане.

Днес в Хасковския окръжен съд се проведе поредното заседание по делото, в което подсъдими са Стойчо Огнянов, Васил Атанасов и Иван Георгиев. Според държавното обвинение те са нахлули в дома на старците, изтезавали са ги с моторна резачка, за да кажат къде са парите. След грабежа жертвите бяха настанени в болница.

В днешното заседание Митко Атанасов, който изтърпява присъда в Старозагорския затвор, заяви, че Васил не е участвал в обира и че е бил натопен от Дженгиз Димитров, който дълго време бе анонимен свидетел. Според прокурора Петър Мидов обаче на този етап от делото няма как Дженгиз да бъде разпитан, защото е в гръцки затвор, където излежава присъда от 8 години за кражба.

Жертвите на зверския грабеж Боню и Мавруда не присъстваха в съдебната зала, защото не желаят да се срещнат очи в очи със своите палачи.

Делото бе отложено за края на март.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини