От х:

Днес в x:

Страданията на тираджиите по границата с Гърция продължават

Обстановката по границата ни с Гърция остава доста напрегната след като вече втора седмица гръцките фермери окупират двата основни пункта „Кулата-Промахон" и „Илинден-Ексохи". Нещо повече, по неофициална информация от днес в 12:00 часа започва 24-часова блокада, която ще обхване и „Маказа”.

Вчера министърът на транспорта Ивайло Московски отиде при протестиращите, за да потърси политическо решение на кризата. Единственият резултат беше, че гръцките власти разрешиха да се помогне на българските шофьори, които бедстват от гръцката страна на границата. Те нямат достъп до храна, няма и тоалетни в продължение на километри.

Областният управител на Серес заявил пред Московски, че не знаел за проблема.

Става дума за 20-километрова опашка.

Един ден на един шофьор

Блокади и опашки. Гръцки протести и български неволи. Сред шофьорите – Георги Минковски. Спи в кабината. Чакаме го да се събуди и му отиваме на гости у тях – в кабината

Губят му се дните. Седи в тира и вика неволята.      

„Нито тоалетна има нито тоалетни нито има къде да изхвърляме боклука, нищо няма, поне кошчета да докарат, има една тоалетна единствено тука на КПП-то обаче момчетата дето са назад аз не зная вчера имаше около 70- 80 камиона, не зная колко са останали, обаче те трябва да използват гората. И ние сме хора и ние искаме да се изкъпем да легнем на креват като нормални хора. Тази кабина не е пригодена да може да спиш в нея”, казва шофьорът.

Георги вози платове, курсът му е Солун - Сандански - Солун. Заради голямата опашка на „Кулата”, минал тръгнал към „Илинден”. Но и тук – блокада.

„Те казват „Нема да пускаме”, а в един даден момент, напият се оттатък, напият се и „Айде, ще пускаме” и после „Ще пускаме от толко часа, а не, до толко”, е такива игрички играят. ПРЕСЕЧКА Много мн мн се ядосвам, не може това не е нормално те дето го правят, не е нормално, попитайте кой да е, аз не мисля някой да каже нещо хубаво и добро”, разказва Георги.

На изпроводяк ни споделя, че има мечта- да си вземе съквартирант в кабината- политик. Вече няма да гласува, казва ни Георги и се прибира в кабината...да поспи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини