От х:

Днес в x:

Обучават орли за лов на дронове

Безпилотните летателни апарати или така наречените дронове започват да стават все по-масови. Реално в момента можете да си купите нисък клас дрон с камера за около 100лв. Тази масовост обаче води след себе си и различни вреди. Най-голямата е нежелан достъп до личното ни пространство. Любители на радиоуправляемите джаджи бучат на всякъде около нас, редица папараци ги използват, за да шпионират, като дронове постигат и други зловредни цели. 

Така вече в световен мащаб се появиха различни начини за противодействие на дроновете. Американци създадоха Специална пушка за лов на Дронове. В Япония пък е сформиран полицейски отряд който със специални въоръжени с мрежи дронове лови нашественици в зони със забранен достъп.

Холандците обаче се оказва, че са по-големи традиционалисти от всички. В борбата с дроновете, те започват да обучават орли. Както знаем хищните птици са много податливи на дресировка и се използват от столетия за лов на дивеч. От местната полиция и компанията Guard From Above която финансира проекта споделят, че този метод е много по-безопасен от който и да е друг. Има се предвид безопасността на хората които се намират на земята.

Ако нашественикът бъде застрелян или неутрализиран с мрежа, има голяма опасност падайки да нарани или дори убие някого. При лова с орли обаче, няма никаква вероятност птицата да изпусне плячката си, защото според дресьорите ѝ, тя възприема дрона именно като такава. Единствената опасност остава за самите орли, които могат да се наранят от перките на по-мощен дрон, но от холандската полиция смятат да въоръжат птиците със специална предпазна екипировка.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини