От х:

Днес в x:

БОП удари хасковските дилъри. Закопчаха охрана на Къньо Маймуната?

    Мащабна акция на ченгета от „Борба с организираната престъпност“ /БОП/ удари хасковските разпространители на дрога. В ранните часове на днешния ден са били извършени арести на лица от ъндърграунда на Хасково. В 5.15 сутринта ченгета с качулки буквално са извлекли от дома му на улица „Зайчар“ 55 Вътьо М., който бил охранител в хасковско нощно заведение. При ареста са ползвани „услугите“ на обучени да откриват наркотици полицейски следови кучета. Според съседи от „Зайчар“ при атаката на №55 се е стреляло с пистолет, а полицията е била въоръжена с автомати. Изстрелите били произведени срещу патрона на входната метална врата. Портата наистина е разбита, макар да не става ясно с щанга или с куршуми. Според неофициална информация в задържаното лице са били открити наркотици. Без много церемонии бил напъхан в патрулката, въпреки жаловитите протести на дошлата му на гости от друг град негова майка. Няколко часа по-късно светлините в дома бяха включени, а разбитата врата бе привързана с връв. Никой не се озова на опитите за контакт, въпреки че пред входа на къщата бяха паркирани два автомобила.

    Два часа след ареста на „Зайчар“ качулките са атакували работното място на Вътьо - казино на площад „Атлантически“ в центъра на Хасково. Там е бил задържан друг хасковлия с инициали Д. М. За него се говори, че бил близък до един от големите играчи из подземния живот на Хасково Кръстьо Кръстев, познат като Кьньо Маймуната. Закопчания Д.М. му бил охрана, но сега играел самостоятелно. Източници от ъндърграунда обаче оспориха тази връзка. Според тях става дума за друг човек със същото име, който категорично не е свързан с Маймуната. Бил лихвар и играел на дребно.

    Акцията обаче не е на дребно, потвърдиха ченгета, пожелали анонимност. В сутрешните арести са участвали полицаи от Пловдив и Кърджали, а нашите са оказвали само логистична подкрепа. Арестите са в резултат на мащабна разработка, продължила с месеци и засягаща разпространението на наркотици в няколко области.

    Както може да се очаква, хасковската полиция не издаде ни вопъл, ни стон. Пресслужбата бе с изключени телефони, а началството на ОД на МВР е в режим „свободно“. Подобна акция все пак имало, но информацията щяла да бъде спусната централно от София на по-късен етап. Haskovo.net ще ви държи в течение.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини