От х:

Днес в x:

Морето засмуква хасковските бакшиши и шефове

Морето и по-специално морската столица Варна, е хвърлила око на хасковските готвачи и сервитьори. Безпрецедентни заявки за 150 свободни места са обявени в местното Бюро по труда. Обещаваните заплати са повече от щедри, като варират от 600 до 1600 лв. На повечето места има и осигурена квартира, за готвачите се подразбира че има и храна. 30 готвача се търсят за периода от Великден до 10-ти октомври, гласи офертата в Бюрото по труда. Става дума както за помощник готвачи и майстори Студен бюфет така и за класически шеф-ове, както се наричат майстор готвачите и ръководителите кухня. Бройките са по 30 за двата типа с черпаци. Професионален опит е предимство, дори повече от образованието. В случая стига да е средно, за помощниците може и основно.

Освен 60-те свещенослужители в кухнята се търсят още и 15 сладкари и 5 ситничари, което означава майстори на бързи закуски. Още повече се търсят сервитьори и бармани. Бакшишите може и да са ученици или да са учили само до 8-ми клас. Трябва обаче да имат опит в носенето на таблата и правенето на коктейли. От двата вида се търсят по 30 души. Само морската заявка/150 души/ е повече от останалите позиции в седмичната справка на БТ взети заедно.

Иначе готвачи и сервитьори се търсят и в Хасково, но общо за скромните 11 бройки. Търсят се още 30 души машинни оператори за производство на конци.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини