От х:

Днес в x:

Хасково търси нова почистваща фирма, плаща 15.5 млн. за 5 години

Обществена поръчка за избор на почистваща фирма е обявила община Хасково миналата седмица, става ясно от публикуваната обява в сайта на Агенцията по обществени поръчки.

Срокът на поръчката е пет години, а общата прогнозна сума на договора е 15.5 млн. лв. Поръчката включва събиране и извозване на битови отпадъци от територията на град Хасково до Регионалния център за третиране на неопасни отпадъци в землището на село Гарваново и почистване на територии за обществено ползване в града - миене, ръчно и машинно метене. Обслужването обхваща цялата територия на града, почистване на съдове за смет от място и около тях. През зимния период се обслужват и съдове за пепел. Сметоизвозването се извършва ежедневно по маршрутни графици. През зимния период при снеговалеж се извършва ръчно почистване на сняг и лед на обслужващите територии. Дейността включва и почистване на коритата на р.Хасковска и р.Бели кладенец.

Сред изискванията е фирмите-участници в процедурата да имат съдове за отпадъци тип “бобър” – 1433 броя; -съдове за отпадъци пластмасови кофи 110 л – 2542 броя.

Офертите на кандидатите ще се отварят на 9 март от 10 часа в общината.

Haskovo.net припомня, че фирма „Титан АС“, която чистеше Хасково 15 години, се отказа от договора си с общината през февруари миналата година. Тогава бе избрана нова фирма, но не по процедурата за обществени поръчки, заради липсата на време, а чрез пряко договаряне. Така бе сключен договор с „Титан Хасково“, а регионалният мениджър на старата фирма почистваща фирма Яна Маринова пое ръководството на новата. Новият чистач на Хасково пък е консорциум от две дружества, регистрирани в София. Новите използваха техниката и съдовете за смет на „Титан АС“.

От общината заявиха, че обществената поръчка е обявена поради изтичането на договора с досегашната почистваща фирма.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини