От х:

Днес в x:

ВиК: Димитровградчани пият вода, която отговаря на стандартите

    Това което е изнесла асоциация "Активни потребители" технически е много трудно да се случи - да се смесят фекални води с питейната вода на Димитровград, обясниха днес от ВиК по повод публикациите по темата.

    Водата върви в мрежата с някакво налягане, ако има пробойна как фекалната вода от канализацията ще влезе против струята и ще се намеси във водопровода, поясни шефът на водното дружество Петко Ангелов. Коментира още, че когато се вземат проби има определи изисквания за анализ и превоз, както за водата, така и за съдовете, в които се поставя.

    "Ако има такова замърсяване моментално, а не след 5 месеца трябва да се уведомят хората да не пият от водата. Правят се не една, а няколко проби, за да се установи отклонение. Нашите анализи показват, че няма коли форми във водата, категоричен бе Ангелов. Добави, че е поразен от лекотата, с която подобна информация се "хвърля" в пространството.

    Димитровград получава 100% вода от подземни източници, наводнение, дъждове и т.н. не й влияят. Водата преминава през пречиствателна и обезманганителна станция, има хлориране преди да попадне в градския водоем. Гарантирам, че димитровградчани пият вода, която отговаря на качеството, бяха думите на Ангелов.

    Той каза, че ще се постарае да получи от въпросната асоциация протоколите за тяхните анализи. След като се запознаят с тях, от дружеството не е изключено също да потърсят правата си по съдебен ред.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини