От х:

Днес в x:

Бабата в Болярово е била пребита, ограбена и насилена

    Възрастната Тодорка Македова, за която в петък Haskovo.net писа, че е подала оплакване за грабеж и побой, действително е била жертва на престъпление. Окръжната прокуратура в Хасково е повдигнала обвинение на 44-годишния Димо Деянов от квартала. Мъжът е рецидивист, с многобройни присъди за грабежи, а за последно е бил в затвора до края на декември 2015 година.

    Първоначално криминалистите в Хасково не бяха сигурни дали наистина става дума за грабеж, поради несвързаните и противоречиви показания на старицата. Тя страда от писхични проблеми и е поставена под пълно запрещение.

    В хода на разследването обаче станало ясно, че престъпление все пак има – възрастната жена е била изнасилена, пребита и ограбена. Тя получава минимална пенсия, според кметския наместник на Болярово Митко Митев насилникът едва ли е взел от нея повече от стотина лева.

    Според официалното съобщение от прокуратурата  е установено, че през нощта на 14 срещу 15 януари Димо е влязъл в къщата на жената, започнал да й нанася удари по главата и я изнасилил. Жертвата викала за помощ, но поради отдалечеността на къщата явно никой не е чул виковете й. После насилникът започнал да й иска пари, а когато възрастната жена не му дала, започнал отново да я удря с юмруци по лицето. После открил чантата й, в която имало 150 лева от пенсията и ги взел.

    Тодорка Македова живее в покрайнините на квартала, до цеха на Нолев, в полурухнала съборетина. Сградата е без входна врата и с изпочупени прозорци, а стаите приличат повече на свърталище на клошари, отколкото на жилище.

    Синът на Дорка, както я наричат в Болярово, също страда от психично заболяване и към момента на грабежа се е намирал в Психодиспансера в квартала.

    Очаква се утре Окръжният съд да разгледа делото за определяне на мярката за неотклонение на Димо. Утре изтича срокът на 72-часовото му задържане с прокурорско постановление.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини