От х:

Днес в x:

Григор Димитров сломи Троицки в мач на характерите, очаква Федерер

Българският тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите от турнира в Бризбейн. Той постигна обрат за 5:7, 7:6 (6), 6:2 срещу Виктор Троицки в маратонски мач, продължил 2.48 часа.

Следващият му съперник ще е рекордьорът по титли в Големия шлем Роджър Федерер или квалификантът Тобиас Камке от Германия.

Двубоят с Троицки предложи зрелище за публиката. В мача имаше красиви разигравания, обрати, напрежение и оспорване на съдийските решения. Димитров прояви характер и воля, за да постигне успеха.

В първия сет Димитров започна уверено и спечели с лекота първите си три сервис гейма. При 3:3 Троицки стигна до две възможности за пробив, които българинът отрази.

Ходът "гейм за гейм" се запази до 5:5. В решителните мигове на първия сет сърбинът успя да използва третата си точка за пробив и пречупи Димитров. Троицки спечели убедително сервис гейма си, за да стигне до 7:5.

Вторият сет започна с два продължителни и оспорвани гейма, след които Троицки излезе победител. Най-напред той проби сервиса на съперника си след нови две възможности.

След това Димитров за първи път получи шанс за пробив в мача. Сръбският тенисист три пъти се справи с предизвикателството да спаси гейма и впоследствие направи 2:0.

Мачът продължи с пет бързи гейма, в които двамата печелеха убедително подаванията си. Димитров постигна важен пробив и изравни за 4:4, след което с гейм на нула за първи път в сета успя да поведе.

Сетът стигна до тайбрек, в който българинът поведе с 5:1 след два мини пробива. Секунди по-късно той пропиля преднината си и се стигна до равенство. При 6:5 Димитров прави топката в аут след форхенд при отлична възможност да спечели сета. Той все пак постигна целта си след следващите две разигравания.

Двамата откриха третия сет с дълъг гейм. В него Димитров притисна съперника си, макар нито веднъж не стигна до възможност за пробив.

Успехът дойде в третия гейм. В края му хасковлията изпусна нервите си, като при точка за пробив изрази недоволството си, че не е отсъден аут за двойна грешка на Троицки. Българинът обаче не се разколеба и направи пробива. След защитата му поведе с 3:1.

В шестия гейм Димитров се справи с ново предизвикателство, като спаси точка за пробив. Веднага след това с много добра игра той направи обрат от 0:30 до спечелването на сервис гейма на сърбина, за да поведе с 5:2.

Мачът завърши с ново шоу. Димитров сервираше за спечелването на победата, но след като пропусна мачбол, трябваше да спасява нова възможност за пробив. Българският тенисист държеше инициативата и след още три мачбола успя да приключи срещата.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини