От х:

Днес в x:

Взривиха багаж на Летище София

След близо 2 часа очакване пред блокирания път за Терминал 1 на столичното летище, пътниците, чиито полети предстоят, бяха препратени на Терминал 2, съобщиха служители на летището.

От България Ер са уредили всички пристигащи и заминаващи полети да бъдат пренасочени към Терминал 2 и за сигурността на гражданите, и за да не се налага отмяната на полети.

Чужденец е паркирал буса около 1 часа тази нощ и е излетял от България около 5 ч. Патрул с куче при обход е подал сигнал, след като животното е реагирало за взривно устройство. Това обяви началникът на Гранична полиция комисар Антонио Ангелов.

Детектор също посочил, че има взрив. „Въпросният бус е паркиран на територията на летището около 1 часа след полунощ. Гражданин с чужд паспорт го е паркирал, след което е излетял в 5 сутринта. При нормален редовен обход от наряда на гранична полиция, който се движи със служебно куче, животното е реагирало за взрив. След това и със специален уред е засечено, че може да има взривно устройство. След това вече е задействана процедури за реакция за взрив. Уведомени са всички служби. Към момента обаче няма данни за наличие на взривно устройство. 

Взривена е една от чантите, намираща се в съмнителния бял автобус с белгийска регистрация, който бе паркиран и изоставен на Терминал 1 на Летище София. Експлозията бе координирана, а журналистите на място бяха помолени да се оттеглят на безопасно място.

Продължава обезвреждането на чантите.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини