От х:

Днес в x:

Хасково с нов главен архитект, идва от екипа на Петър Диков

От днес община Хасково има нов главен архитект на мястото на напусналата Кремена Цонева - Деляна Панайотова.

Тя е от Хасково, завършила е архитектура в София и е работила в една от най-големите фирми в бранша. След кратък престой в Англия започва работа в столична община като експерт в екипа на главния архитект на София Петър Диков. Там работи 2 години в отдела за инвестиционно проектиране “високо строителство”. Има две деца.

Деляна Панайотова е дъщеря на строителния предприемач и дългогодишен общински съветник от ГЕРБ в Хасково Антон Иванов.

Това бе и един от първите журналистически въпроси към нея при представянето й днес в общината – дали няма да е в конфликт на интереси. “Не смятам, защото главният архитект няма нищо общо с обществените поръчки, нито пък участва в търговете. Освен това фирмата на баща ми поне от 15-16 години не работи в Хасково”, отговори Деляна Панайотова.

Тя допълни за себе си, че има достатъчно натрупан опит в столична община. “Запозната съм добре с нормативите, но всяка община си има свои специфични изисквания, така че ще ми трябва известно време да навляза в материята”, каза още новият главен архитект.

Тя възприема връщането си в Хасково като крачка нагоре в кариерата. Независимо, че ще работи в много по-малка община, кръгът от задълженията и пълномощията на един главен архитект са много по-големи.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини