От х:

Днес в x:

В БСП започва пълен цикъл отчет и избори

Националният съвет на БСП взе решение за започване на пълен цикъл отчет и избори в партията от февруари и свикване на новия 49-и Конгрес през април 2016 г. Решението бе оповестено на пресконференция след вчерашния пленум.

Имахме тежко заседание, с много изказвания. Беше прието решение, което очертава ясен хоризонт за организация и провеждане на предстоящия конгрес, съпроводен от началото на февруари с пълен цикъл отчет и избори в партията, а преди това, започва процес на преброяване, оздравяване на партийните организации, каза председателят на БСП Михаил Миков.

Той посочи, че точната дата на конгреса ще бъде определена през януари.

Този конгрес е изключително важен и за БСП и перспективите пред нея, като основен представител на левите хора у нас, важен и за България, доколкото процесите в страната очертават един десен, с елементи на авторитаризъм, режим, заяви лидерът на БСП. Според него конгресът трябва да ангажира членовете на партията и по-голяма част от българската общественост с изработването на политики, алтернативи за развитието на България.

Михаил Миков представи и новите членове в Изпълнителното бюро –

кметът на Троян Донка Михайлова и Николай Иванов – бивш кмет на Враца. Той им благодари, че са поели тази отговорност преди конгреса.

Изборите във Враца бяха откраднати по начин, който се развиваше в цялата страна, коментира още лидерът на БСП.

Националният съвет е взел и решение за въвеждане на организационни съвети в общинските партийни структури в Хасково, Видин, Девин и Долна баня.

По повод думите му пред пленума, че президентът се изживява като ястреб във външната политика, а министрите като пернати,

Миков уточни, че това сравнение за държавния глава го е направил министър-председателят. Не бих могъл да имам такава висока претенция за авторство, коментира той. Иначе по повод на другите орнитологични особености – това е една по-илюстративна част от поведението на някои в кабинета, добави лидерът на БСП.

Според Миков външната политика на управляващите е крайно небалансирана, насочена към създаване на конфронтация, особено политиката по отношение на Русия.

Източник: http://www.vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини