От х:

Днес в x:

Софийска съдийка пое Административния съд в Хасково

Съдията в Софийския окръжен съд Хайгухи Хачик Бодикян бе избрана днес от Висшия съдебен съвет за председател на Административния съд в Хасково. Тя спечели с 15 гласа „за”, нито един против и 5 гласа „въздържали се” срещу другия кандидат Василка Кънева Желева, съдия в Административен съд - Хасково , която получи съответно 1 гласа „за”, 6 гласа „против” и 13 гласа „въздържали се”.

Хайгухи Бодикян е от Хасково. Тя има над 24 години юридически стаж, от които над 22 години в органите на съдебната власт като съдия. Била е младши съдия в Хасковски окръжен съд, съдия в Районен съд – Хасково, съдия в Окръжен съд – Хасково и съдия в Софийски градски съд от м. февруари 2005г. до настоящия момент. В периода 2002г.-2005г. е била инспектор в Инспектората при Министерство на правосъдието.

В изслушването си пред членовете на ВСС съдия Бодикян определи като приоритети запазване на постигнатите добри резултати и практики в дейността на съда и надграждането им чрез предприемане на конкретни мерки, сред които продължаване дейността на Информационния център в съда и системата за вътрешна комуникация, контрол чрез системата за електронно деловодство, продължаване провеждането на ежегодно социологическо проучване сред адвокати, журналисти и граждани.

Кандидатурата на съдия Бодикян бе подкрепена от председателя на Върховния административен съд Георги Колев, Главният инспектор на ИВСС Теодора Точкова и Светла Петкова, които се позоваха на представената ясна визия от кандидата, конкретно дефинираните проблеми и предложени мерки за преодоляването им; значителния професионален опит, включително в областта на административното правораздаване; личните й качества, като гаранция за надграждане на постигнатото и подобряване дейността на съда в съответствие с начертаните стратегически цели.

Постът председател на Административния съд в Хасково бе овакантен след като Теодора Точкова бе избрана за Главен съдебен инспектор.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини