От х:

Днес в x:

Джудист от Спортното като Бербатов-хвана четката за първа изложба

Джудист от Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково допринесе за разчупването на клишето, че спортягите са груби и несъвместими с изкуството.

Досущ като големия ни футболист Димитър Бербатов и единайсетокласникът Стефан Айвазов хвана четката и изрази себе си на белия лист.

Стефан подреди днес първата си самостоятелна изложба.

Във фоайето на читалище „ Заря“ художникът-джудист беше придружен от преподавателя си по изобразително изкуство Румен Несторов, част от педагогическия състав, помагаше и директорът на спортното Силвия Тенчева. Работите на изложбата му са с акварел и масло. От тях си личи слабостта му към архитектурния пейзаж.

Стефан рисува от 6-ти клас, но четката и боите не са му единствената връзка с изкуството. Освен че рисува, пише и любовна лирика. Вдъхновява го живота, а кумирът му е Петрарка.

Редом до картините на стената в читалище Заря са подредени и множеството му дипломи от литературните конкурси, в които е участвал.

А към тепиха и спортното училище го насочва баща му Селятин, който е бивш състезател по карате.

Насред всичките си занимания, Стефан се опитва да намери и време за музика, понеже последното му увлечение е свиренето на пиано.

Единадесетокласникът е категоричен, че връзката между джудото и изкуството е съвсем тънка и за него естествена, защото казва: Джудото е изкуство.

Освен че е човек на изкуството и спорта едновременно, Айвазов е и отличен ученик. Той получава стипендия за отличен успех. А през март  е награден от училището за повишаване на имиджа на школото.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини