От х:

Днес в x:

Общината обезглавена, половината дирекции без шефове

Буквално обезглавена е общинската администрация след напускането на шефове на ключови дирекции, когато станаха ясни резултатите от местните избори. Още преди балотажа шефските си места напуснаха заместник-кметовете, директорите на “Общинска собственост”, “Устройство на територията”, на правния отдел, секретарят на общината, главният счетоводител, на данъчната дирекция.

Преди дни оставка е подала и главният архитект Кремена Цонева, която до края на миналата седмица е била в отпуск. Заявлението й е разписано и тя вече не е на работа.

За 20-те дни нова власт в общината пък, освен двамата нови заместник-кметове Евгени Консулов и Милена Трендафилова, на ключова позиция е назначен само новият шеф на правния отдел. Това е Пламен Лечев,  председател на Общинската избирателна комисия.

Нов е и пиарът на общината, след като Бояна Тодорова също напусна, това е Диана Иванова, досега репортер в еTV. Други назначения все още няма.

“Обмисля се нова структура на общинската администрация, защото се оказа, че има законови изисквания, които към момента не са спазени. Все още няма яснота каква ще е новата структура, вероятно ще има сливане или разделяне на отдели, но без да се съкращават служители. Вероятно ще се наложи и обявяване на конкурси, защото шефове на дирекции са със статут на държавни служители и за тях конкурсите са задължителни”, поясни Диана Иванова.

Тодор Кръшков

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини