От х:

Днес в x:

Испанците не искат българки над 40 и с високо кръвно

Продължава приемането на заявление за интервю за ягодоберачки в Испания. В Регионалната служба по заетостта в Хасково двама работодатели от Испания са заявили свободни работни места за българки. И двете фирми са обявили изисквания, основните сред които са кандидатстващите да са жени, физически здрави, като изрично уточнение е, че не трябва да имат високо кръвно, а освен това трябва да са на възраст от 18 до 40 години. Предишен опит в селското стопанство дава предимство на кандидата.

По едната оферта се търсят 155 работници, а по другата - 450, уточни началник сектор „Посреднически услуги“ в РСЗ Иван Георгиев.

По първата оферта кандидатките ще трябва да се явят на интервю на 18 декември, като за мераклийките да берат ягоди от Хасковски регион препитването ще е в Пловдив.

Вторият работодател ще изпрати свой представител да си избере читави работнички направо от Хасково. Интервюто ще е през втората половина на месец декември, информира Георгиев. Заплащането за кърския труд в Испания е около 38 евро при 6 часа и половина работа на ден.

Наред с попълването на на бройките за ягодоберачки, в РЗС Хасково са извадили и отчета от последната специализирана младежка борса за региона, която се проведе на 31 октомври. На нея се явиха 14 работодатели, които предложиха 61 свободни места за младежи до 29 годишна възраст. 154 млади хора от региона се пробваха за тези места, сред които 39 от ромски произход.

Равносметката е 9 сключени трудови договора, от които два са подписани от роми.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини