От х:

Днес в x:

Табели предупреждават за глоби при замърсяване и повреда на детски площадки

    Специални табели вече предупреждават димитровградчани за глоба, която ги дебне на детски площадки в града. От няколко дни такива табели са разположени на кътове за игра и паркови пространства. Те информират, че ще бъде наложена санкция в случай на замърсяване на зелените площи в алеи, детски площадки с животински екскременти.

    Посетителите могат да отнесат санкция и заради повреда върху парковата мебел, растителността, детските съоръжения или настилката на площадката. Същото ще се случи и при безразборното изхвърляне на отпадъци извън определените за целта съдове за смет. От табелките става ясно, че глобата е 300 лв. и ще бъде наложена на база Наредбата за изграждане и опазване на зелената система в Община Димитровград.

    От администрацията коментираха, че предстои поставянето и на табели, с които се регламентират местата за разходка на домашни любимци. Такива бяха поставени временно преди няколко дни в центъра на града, сигнализираха наши читатели. Те не забраняват на кучето и стопанина му да преминават през тези места, но животното не трябва да бъде разхождано там.

    Целта е да се ограничи появата на четериноги на територията на детски и учебни заведения, здравни и аптечни заведения, детски площадки, както и заведения за обществено хранене - навсякъде, където са поставени забранителни табели. Изключение се прави само за кучата - придружители на хора със зрителни проблеми. Всички тези ограничения са заложени в Наредбата за отглеждане на кучета и ограничаване на популацията на бездомните четериноги.

    В същият нормативен акт е записано, че собствениците на кучета са длъжни да събират и изхвърлят на подходящо място екскрементите на своя любимец, както и това, че животното не трябва да бъде оставяно без надзор на обществени места. Задължително е кучето да е с нашийник и на повод. Собствениците на четериноги могат да разхождат любимците си на определените за целта места в парковете, където има обозначени алеи, коментираха от Общината. 

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини