От х:

Днес в x:

Първи кръг на Зимния шампионат, ВолкиКар и 45-минутно ендуро на Картинг писта Хасково

    За първит път Картинг писта Хасково организира индивидуален Зимен Шампионат. Първи кръг e на 28 ноември 2015 година. Шампионатът ще се състои от 5 състезателни кръга с най-бързите картове у нас - Соди с мотори Хонда 390 куб.см., по точкова система.

    Организаторите обявиха и наградния фонд: първото място е 500 лв., второ - 300 лв., третият печели 200 лв., а за 4 и 5 място - по 100 лв.

    Предвиждат се 3 серии по 8 минути - първа сесия за опознаване на пистата, втора и трета сесия - състезание. Стартът на първата серия ще бъде даден в 11 часа.

    Регистрацията е 30 лева на пилот. Всички участници ще теглят жребии за стартова решетка и номер на карта с който ще участват. В зависимост от класирането във всяка една от състезателните сесии се дават точки по реда на пресичане на финалната линия.

    Не пропускайте състезанието с най-бързите картове у нас.

    От Картинг писта Хасково отправят още едно предизвикателство, също за първи път - единствено по рода си 45-минутно ендуро. На 28 и 29 ноември 2015 година в него могат да се включат състезатели и любители, а такса участие за двата дни е 30 лева.

    Справки и записвания на 0879 200 181

    На картинг пистата този уикенд ще има и трак дей с ВолкиКар, които за първи път ще са на нашето трасе и за новия сезон ще има кръг от техния шампионат.

    "Изградили сме вече самостоятелно детско трасе за деца до 13 годишна  възраст, където може съвместно с децата да карат и родителите, за да не се притесняват за децата си на голямата писта. Идеята е взаимствана на базата на пистите в Eвропа", допълни мениджърът на пистата Пламен Михалков, който е в чужбина в момента, но и оттам прави стъпки към раздвижването на младежта.

    "Отдавна имам идеята да направим едно състезание със скутери на пистата и да спрем децата и другите да си изкарват адреналина по улиците и да са заплаха за нашите съграждани", сподели още г-н Михалков.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини