От х:

Днес в x:

Заблеяни димитровградчани преобърнаха хасковски бус на МБК

    Завеяни димитровградски шофьори сътвориха идиотска катастрофа, с която щяха да вкарат в моргата двама хасковлии от напълно невинен бус пътуващ към Димитровград. Докато служебното возило на куриерската фирма Еконт подминавало бензиностанцията на бившето МБК пътят му бил препречен от дошлите от насрещното димитровградчани. Един от тях с Рено Меган направо се забил челно в куриерския фиат в резултат на което го изстрелял към крайпътната бензиностанция. За щастие търкалящият се бус подминал бензиновите колонки и след няколко кавака спрял отвъд канавката на метри от паркираните тирове там. „Както си караха и ги удариха момчетата. Изхвърчаха като тапи от шампанско“ развълнувано обясни тираджия озовал се на метри от инцидента. Хукнал да оказва помощ и направо му призляло при вида на окървавената кабина на бус. Двамата куриери в него са със счупени ръце, като единият има травма на главата от челния сблъсък с предното панорамно стъкло. Еърбеците отървали потърпевшите от по-сериозни наранявания.

    Със счупена ръка е и фактическият отговорния за катастрофата, водач на Реното Меган. По неизвестни причини той превърнал иначе рутинна пътна ситуация в зловещ карамбол. Реното му вървяло след белия фолксваген на Славчо Славов в посока Хасково. На бензиностанцията Славчо решил да намали с идеята да премине в отсрещното платно и се върне към Димитровград. Твърди че видял идващият зад гърба му Меган, но едва в последния момент. „Ако аз карах с 80 тоя се движеше два пъти по-бързо. Видях го едва зад бронята си“ твърдеше Славчо. Да не остане по-назад и шофьора на Реното не отразява дадения от фолксвагена мигач и продължава със същата си скорост по пътя. В резултат се забива в задната лява част на фолксвагена, завърта се и влиза в насрещното, където става почти фаталната засечка с буса. Ударът е бил толкова тежък че част двигателят на мегана бе напуснал предния отсек на колата и се бе озовал в крайпътната канавка.

    На място пристигнаха 2 пожарни, 2 линейки и две патрулки които се погрижиха да разчистят пътя и да няма нови пострадали. Движението и в двете платна бе силно затруднено, като трафикът се принуждаваше да преминава в индийска нишка с 5 км в час, което създаде кратки задръствания в района. На първо четене няма алкохол в участващите в мелето шофьори, но с уточнението, че този на Мегана не е проверен защото не е бил в състояние да даде алкохолна проба. Вероятните причини за инцидента са несъобразена скорост и неспазване на дистанция, плюс характерното за нашенските шофьори безхаберие на пътя, коментираха отвратени от гледката полицаи и пожарникари.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини