От х:

Днес в x:

Сватбената мафия върти 8 млн. лв.

Между 6 и 8 млн. лв. на година си докарват нелегалните сватбени агенти у нас. Това съобщи за "Телеграф" Правдолюба Маринова, председател на Националното сдружение на сватбените услуги и агенти. Според нея 60% от работещите в бранша са в сивия сектор. Те нямат фирми и касови апарати, не издават касови бележки и фактури за извършената услуга и съответно не декларират никъде реално получените доходи.

Всъщност мафията в бранша е доста голяма и в нея са навързани и ресторанти, барове, дисководещи и други звена по веригата. В Плевен например учителки и танцьорки на пилон си докарват доста прилични доходи с организиране на сватби. Безработни пък по цял ден от вкъщи изработват сватбена украса. Неспециалистите нямат фирми и набират клиентите си чрез безплатни обяви по интернет или от уста на уста, като предлагат нереално ниски цени.

Средната цена на една обикновена сватба е 2-3 хил. лв. "Копърките" в бранша свалят цената й до 1000 лв., че и по-надолу, но пада сериозно и качеството на предлаганата от тях услуга. Ако пък искате изискана сватба с всички екстри, трябва да заделите минимум 20 бона, при това без да се включват в това число хонорарите на музикантите.

Източник: http://pik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини