От х:

Днес в x:

Нова катастрофа на “Дунав” и “Кирил и Методий”, ауди отнесе такси

    Нова катастрофа стана около 10 часа днес на злополучното кръстовище на улиците “Дунав" и “Св. св. Кирил и Методий” в Хасково. Ауди блъсна такси и го отхвърли в лентата за насрещно движение. Няма пострадали при инцидента, щетите са само намачкани ламарини, и то предимно по жълтата кола.

    Haskovo.net припомня, че в събота късно вечерта на същото кръстовище стана зверска катастрофа, за щастие също без жертви. Тогава идваща по “Дунав” кола блъсна и обърна на асфалта автомобил, идващ отгоре по “Св.св. Кирил и Методий”. При инцидента светофарът бе отсечен като с нож, пострада и паркираното в двора на ъгловата къща пежо.

    През целия неделен ден светофарът работеше с жълта мигаща светлина. Заедно със съборения светофар обаче бе посечен и знакът за излизане на път с предимство.

    Това бе и формалното оправдание на жената зад волана на аудито, идващо откъм центъра по ул. “Св. св. Кирил и Методий” – намира се пред кръстовище без знак, указващ чие е предимството, а таксито идвало откъм магазин “Авеню”, тоест отляво. В такъв случай при нерегулирано кръстовище предимство има дясностоящият – аудито. Таксито обаче се движи по улица с предимство и има съответният знак за това. Така че от гледна точка на закона за движение по пътищата се изпада в абсурдната ситуация и двата автомобила да са с предимство.

    Едва днес работници на общинската фирма “Екопрогрес” се бяха заели да сменят съборената светофарна уредба. Новият инцидент е станал пред очите им.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини