От х:

Днес в x:

Зверска катастрофа на „Дунав” и „Кирил и Методий”, по чудо без жертви

    Зверска катастрофа стана в съботната вечер на кръстовището на улиците „Дунав” и „Св. св. Кирил и Методий” в Хасково, която като по чудо се размина без жертви. Инцидентът е станал около 23.30 часа, а светофарът е бил в режим „жълта мигаща светлина”.

    Според очевидци отгоре по „Кирил и Методий” към центъра се движел автомобил, който не е спрял на кръстовището, въпреки, че колите по „Дунав” са с предимство. Той бил пометен и обърнат на асфалта от автомобил, идващ от "Авеню" към бул. "Раковски". След удара той пък се ударил в светофара и го отсякла като  с нож. Пострадало е и невинно Пежо 307, паркирано в двора на ъгловата къща. Френската кола е ударена отзад.

    Очевидец на катастрофата каза за Haskovo.net, че автомобилите били толкова смачкани, че не си личали дори марките им, а по асфалта се въргаляли изхвръкнали седалки и други части от колите.

    От хасковската болницата обаче съобщиха, че няма жертви в жестоката катастрофа, въпреки ужасяващия вид на смачканите коли. Нямало приети и в ортопедията, нито пък в интензивното отделение.

    Кръстовището на улиците „Дунав” и „Св. св. Кирил и Методий”, е едно от знаковите и водещи по катастрофи в града. Живеещите в близост неведнъж са ремонтирали огради и фасади на къщите заради заиграни джигити. Съседите обмислят дали да не подадат молба в общината този светофар да не минава в нощната „жълта мигаща светлина”, а да остане денонощно в регулиращ режим.

    Очаква се в понеделник от МВР Хасково да съобщят конкретика за инцидента.

    Тодор Кръшков  

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини