От х:

Днес в x:

Родители и деца подредиха изложба, посветена на семейството

    Родителите и децата от ОДЗ „Звънче“ 22 Хасково изработиха заедно ръкоделия по повод 21 ноември-Денят на Християнското семейство.

    Красивите пана, повечето от които са от естествени материали, рисунките и декупажите, са вече подредени в обща изложба в детското заведение. Те са изработени в рамките на седмица у дома.

    Идеята за уникалното изложение е на ръководството на детската градина, а целта й -да се стимулира съвместната работа на децата и родителите вкъщи, да прекарват повече време заедно и да отделят време, за да общуват по между си.

    Резултатът- красиви кошници от шишарки, цял парк с чешма и пейки, изработен от клонки и кора на дървета, къщичка за птички с хранилка от картон, пеперуда от листа и още и още претворени коя от коя по -креативни идеи.

    „Тати ми донесе клона за птичките от нашето лозе“, сподели момиченце от 4-та подготвителна група.

    Гери от 3-та група пък разказа, че в изработката на ръкоделието, с което тя се представя,е участвала майка й, но цялото семейство е било много доволно от крайния резултат.

    „Задачата беше забавна и всички много я харесахме, браво на учителките и директорът на градината, за това, че по различен и необичаен начин ни накараха да усетим духа и силата на семейството. Освен, че резултатите са много красиви, задачата ни подсети и какво удоволствие е да творим заедно с децата си, колко е важно да им отделяме повече време у дома. Усмивките бяха и в началото и в края на задачата“, споделиха и родителите на децата от градината.

    По покана на областния управител Станислев Дечев изложбата на "Звънче" ще бъде подредена и в сградата на държавната администрация в Хасково.

    М.Манолав

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини