От х:

Днес в x:

Виктория Кьосева написа най-хубавото есе за училищната библиотека

Виктория Кьосева е победителят в конкурса „Училищната библиотека през моите очи“, организиран съвместно от Народна библиотека „Иван Вазов“- Пловдив и РИО – Пловдив.

Вики е ученичка в V клас на СОУ „Проф.д-р Асен Златаров“. В началото на октомври тя научава от учителката си по литература за конкурса. Той е в два раздела – литературно произведение и рисунка и е за ученици от 1 до 12 клас.

Виктория обича да рисува, но писането ѝ се отдава по-лесно. Затова решава и се включва с есе. Подкрепа получава както от родителите си, така и от учителката Антонина Бонева.

На церемонията по награждаването разбира, че си е съперничила с над 100 деца от Пловдивска област. Наградата – грамота и книга, ѝ е връчена от старши експерта по български език и литература Георги Делов. Той отбелязва, че е очарован от есето на петокласничката. Написано майсторски, то не се отклонява от темата и не „залита“ както се случило при част от участниците, в посока любов към книгата и четенето.

Майката на Виктория разказа, че тя чете много. Обича книги с фантастични и фентъзи сюжети. Заради страстта си към четенето, на рождения си ден момичето пожелало подаръците ѝ да бъдат книги. Участвала е и в други литературни конкурси. С лекота ѝ се отдава да съчинява стихове и кратки разкази.

С грамота за участие е отличена още една ученичка от същия клас – Радост Грозева.  

Теодора Кирякова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини