От х:

Днес в x:

Бракониери тичат на пожар от инспекторска проверка

Бракониери на язовира до харманлийското село Орешец спринтираха посред нощ като на Олимпиада при появата на инспектори на ИАРА.

Нарушителите духнали яко дим, за да не бъдат спипани и дори са зарязали принадлежностите си за незаконния улов.

Акцията е минала на 8 ноември, а проверяващите от хасковския офис на Агенцията по рибарство и аквакултури тръгнали към Орешец на сигурно, след като получили сигнал.

В крайна сметка, макар от самите нарушителите да не останала и следа, от водите на язовира са извадени 9 хрилни мрежи с обща дължина 450 м, и гумената лодката на бракониерите. Уловената риба в мрежите -20 кг каракуда и червеноперка е върната обратно във водата. Хрилните мрежи са унищожени и изгорени на място, а лодката и греблата са на съхранение в склада на офис Хасково. Пак по сигнал, подаден от изряден и съвестен риболовец любител, на следващия ден също е разбита бракониерска явка, но на яз. Ивайловград. От водите на водоема е извадена и иззета една хрилна мрежа с дължина 50 м. Уловените 3 шарана са върнати във водата.

От водите на язовира са извадени на 11-ти ноември и унищожени и 13 тапи тип хапка с по две куки. На тях обаче е нямало уловена риба.

По случаите са съставени констативни протоколи, но всичките срещу неизвестен извършител.

М.Манолова

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини